Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-01-2015, 07:24 PM   #11
In Runtime
jarlmaster's Avatar
Join Date: Mar 2014
Location: USA
Posts: 473
Default Re: black screen

Sounds like a ram issue to me. MAYBE a dead cpu but that's unlikely. Try installing one stick of ram and see if she posts. That's the first step. Try each stick. Maybe you have a dead one.

If that doesn't work try running your gpu through a vga port to your monitor. Are you absolutely positive its plugged in correctly from graphics card to monitor?

Are there any error leds on your mobo? If so what codes do you see?

Please ensure everything is plugged in! Reseat all psu cables as a precaution. Don't panic! You're close to completion.

jarlmaster is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2015, 05:48 AM   #12
Fully Optimized
Join Date: Apr 2012
Location: England, Birmingham
Posts: 1,554
Default Re: black screen

XP 64 bit is a bit of a dog, and a lot of companies never made 64 bit drivers for XP.

As for the problem at hand... first thing to check is that you've plugged your video cable into the correct port. There'll be one on the motherboard (in most cases) and one on the video card. Make sure it's connected to the one on the video card.

You've already reseated the graphics card, so the next thing to check is that the RAM is seated correctly. Take it out, and push it firmly into place again ensuring that the plastic clips come down over the edges of the RAM.

Did you have to force the CPU into place or did it gently drop into place by itself? Also make sure the CPU is of a correct orientation compared to the board. (denoted by pin number 1 (probably a little golden arrow on the CPU)

Are both your 24 pin and 4 pin (possibly 8 depending on the board) plugged into the motherboard and seated correctly into their slots?

Athlon II x4 645 || 1TB 7200rpm HDD || EVGA GTX 650Ti OC || 8GB DDR3 RAM || Windows 7 Home x64

i5 4210M || 500GB Samsung EVO 850 SSD || GeForce 825M || 16GB DDR3 RAM || Windows 10 x64
joedaman633 is offline   Reply With Quote

black screen, geforce gt 610, new build

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 12:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0