Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-26-2007, 09:18 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7
Default bios wont load

at least, thats what think is going on... I'm new to all this stuff.

I'm trying to upgrade the processor on an old computer as a quick fix until I have enough money to replace it. its currently running a 566mhz celeron processor socket 370.

I was going to go to a store that sells used computer parts and buy a pentium III processor for it. I was hoping I could sell the old processor, so I took it out. I found out that the store is actually closed today, so I put the processor back in and put everything back together and turned on my computer...

and nothing happens. the computer powers up, and the harddrive clicks, and then nothing... the compaq logo doesnt show up, and it doesnt perform a memory test anymore.

any idea whats going on?
__________________

star2589 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 09:24 PM   #2
In Runtime
 
Aimher3's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 203
Send a message via AIM to Aimher3
Default Re: bios wont load

i had a similar problem my processor was shot tho...

fried an everything so your processor could of been on its last leg
__________________

__________________
| Asus M2n-SLI delux |-| AMD 6400+ |-| ocz DFI Special Edition Dual Channel 2GB 800mhz |-| Evga 8800 GTX |-| 100 GB seagate Internal |

Add Rep Im Cool :D
Aimher3 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 09:25 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7
Default Re: bios wont load

Quote:
Originally Posted by Aimher3
i had a similar problem my processor was shot tho...

fried an everything so your processor could of been on its last leg
my computer was working just fine until I took it apart... whoops.
star2589 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 09:28 PM   #4
In Runtime
 
Aimher3's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 203
Send a message via AIM to Aimher3
Default Re: bios wont load

u made sure the processor was set in correct?

try and Flash the bios takin out that battery
__________________
| Asus M2n-SLI delux |-| AMD 6400+ |-| ocz DFI Special Edition Dual Channel 2GB 800mhz |-| Evga 8800 GTX |-| 100 GB seagate Internal |

Add Rep Im Cool :D
Aimher3 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 09:30 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7
Default Re: bios wont load

Quote:
Originally Posted by Aimher3
u made sure the processor was set in correct?
it seemed to go in pretty easily. I didn't have to use any force. I don't know what I could have done wrong.

Quote:
Originally Posted by Aimher3
try and Flash the bios takin out that battery
how does one do that?
star2589 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 09:34 PM   #6
In Runtime
 
Aimher3's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 203
Send a message via AIM to Aimher3
Default Re: bios wont load

there is a little battery on your mother board flat circle type...take that out for about 5 minuets and put it back in
__________________
| Asus M2n-SLI delux |-| AMD 6400+ |-| ocz DFI Special Edition Dual Channel 2GB 800mhz |-| Evga 8800 GTX |-| 100 GB seagate Internal |

Add Rep Im Cool :D
Aimher3 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 10:04 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7
Default Re: bios wont load

Quote:
Originally Posted by Aimher3
there is a little battery on your mother board flat circle type...take that out for about 5 minuets and put it back in
tried that, didnt do anything.
star2589 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2007, 10:11 PM   #8
In Runtime
 
Aimher3's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 203
Send a message via AIM to Aimher3
Default Re: bios wont load

damn it coulda just been the processor being takin out and being put in...that coulda killed it
__________________
| Asus M2n-SLI delux |-| AMD 6400+ |-| ocz DFI Special Edition Dual Channel 2GB 800mhz |-| Evga 8800 GTX |-| 100 GB seagate Internal |

Add Rep Im Cool :D
Aimher3 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2007, 01:37 AM   #9
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 7
Default Re: bios wont load

Quote:
Originally Posted by Aimher3
damn it coulda just been the processor being takin out and being put in...that coulda killed it
uh oh, I hope not. I was hoping this computer would last me a month or two until I could get another one.
star2589 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2007, 04:03 AM   #10
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: bios wont load

Try reseating the processor again. If that doesnt solve it, then you may of fried it with ESD, did you use an anti static wristband or ground yourself?
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0