Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-16-2009, 04:50 PM   #1
Beta Member
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Exclamation Bios SATA 1 device not detected!

Hey I just bought a new computer recently and having some problems. It was working fine and then I shut it down and then it came up the the error "reboot and select proper boot device". I wasent tampering with anything it just randomly came up with this message.

I went into Bios (v02.61) American Megatrends and the SATA 1 device was not detected. BIOS is not detecting my hard drive for some reason. It detetcs my DVD player in SATA 2 but every other SATA slot is empty. I tried to make sure the wires were in correctly and they were but that didnt solve my problem. I know the hard drive is spinning because I could hear it. There was also some message regarding express gate but I dont know if thats part of this problem. IS there some setting in the BIOS to make the hard drive bootable? I should also add that during start up before it never recongnized the hard drive but it booted up still.

My system specs:
Quad core Q6600
DDR2 memory 4 gigs
ASUS P5Q SE motherboard
Nvidia 9800 GT video card
Vista home premium 32 bit
Seagate 500GB hard drive

yonexa is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 04:54 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0