Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-13-2007, 05:03 PM   #1
Daemon Poster
 
BigLu's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,140
Send a message via AIM to BigLu
Default big problems, please help

so during boot, even in bios, there's these weird vertical lines of dots all over the screen, this lasts all the way through the windows loading screen but once xp starts it goes away. Next after it boots, weird things happen, like icons on the screen disappearing when a window goes over it, or say things in the start menu visibly dissapear, then they're back again or never come back. Then after about 4 minutes the screen will go blank. I've reinstalled xp, loaded all new drivers, expecially the gpu drivers because i thought that was the problem, but that wouldn't cause windows to screw with icons. There is no artifacting or anything like that. Here's a picture of when i try to boot. The mobo has always been acting up and i think it is what's causing the problem, but who knows. Any ideas?

__________________

__________________
E8400
HD 4870
4GB DDR2
BigLu is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2007, 06:05 PM   #2
Fully Optimized
 
CompMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,323
Send a message via AIM to CompMan
Default Re: big problems, please help

I'm afraid your video card went. Try reseating it?

edit: I see in your sig its overclocked. Try bringing her down to normal speed.
__________________

__________________
|Intel Q6600@3.0ghz||ASUS MAXIMUS FORMULA||2GiG Corsair XM2 DDR2 800||EvGa 8800GTS||36gig Western Digital Raptor 10,000 rpm||Ultra X2 connect 550W modular psu||Thermaltake Tsunami Case|Vista 64bit|
Windows has Blue screens, Mac has grey screens, and CF has White screens!!
2004 Mazda RX-8 GT Titanium Grey, Greddy Exhaust, AEM cold air intake
--objects in rearview get smaller with each shift--
CompMan is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2007, 06:09 PM   #3
Daemon Poster
 
Istonian's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,469
Send a message via AIM to Istonian Send a message via MSN to Istonian
Default Re: big problems, please help

If your monitor is plugged into the video card unplug it from there and see if the onboard works. If it does it's the video card.
__________________
Linux > Windows
Istonian is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0