Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-31-2008, 04:14 PM   #1
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Big Problem, or Little Problem? Computer not starting up...

Well, my uncle called me yesterday telling me that his Gateway (w/ amd 3800 I want to say it is) was just sitting at the BIOS flash screen and not starting up. I went down there and sure enough it just sits there. So, I reset the CMOS with the jumper, then went in to bios and put the HDD as first boot again, and then booted it up. This time it worked just fine. So I told him to let me know if it happened again, and sure enough it did. He said he shut down the computer (for an extended period of time, overnight) and when he went to turn it on this morning, it halts at the BIOS screen again, and nothing loads like before. Does any one know what's causing this, as obviously the hard drive is fine....I honestly haven't a clue....


Thanks
Zac
__________________

__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 05:57 PM   #2
Fully Optimized
 
_-..zKiLLA..-_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,952
Send a message via AIM to _-..zKiLLA..-_
Default Re: Big Problem, or Little Problem? Computer not starting up...

k so the second time it happened did u do the same thing as before (reset the CMOS)?? if so and it keeps doing it then it sounds like that battery needs to be replaced. how old is the computer??
__________________

__________________
My beast lappy: Acer netbook, 1.6ghz atom dual core, 2gb ddr3
My PSN: Kalikid_420
_-..zKiLLA..-_ is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2008, 06:00 PM   #3
Fully Optimized
 
dude_56013's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4,262
Default Re: Big Problem, or Little Problem? Computer not starting up...

See the first thing I thought of was the battery as well...but doesn't having it plugged into the wall keep the mobo powered? Because I know that when mine is plugged in, the led on my mobo stays lit....

It's probably 2 or 3 years old I'm guessing....but it only happens when it's shut down for an EXTENDED period of time..like over night...so maybe it is the CMOS bat.....I'll swap it with one that I have from an old computer and see what's up and let everyone know...
__________________
Intel Core i7-2600K @ 3.4GHz || GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 || Corsair Vengeance 16GB DDR3-1600 || EVGA GeForce GTX 480 || Samsung EVO 256GB SSD
my feet get cold and that gives me diarrhea sometimes - Smart_Guy
dude_56013 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0