Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-09-2008, 03:19 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 79
Default Big Issue!!HELP

Ok i start up my computer.. when i get to the user account screen, i sign in, then it blinks and shows my background image (desktop but with no icons) and then signs out.. ???? whats going on.. i have no idea why its doing this, i tried safe mode, and it does the same thing.. last known good configuration as well.. what can i do? this is looking very dire.. i just removed the big spyware that was causing my last problem.. and now this..

the only thing i can remmeber doing last night that may have caused this was, i was using counterspy.. and putting automatic protection, and when i tried to open a folder in my phone.. access thing came up, something like runxd....exe.. or something..and i blocked it from runing again..
__________________

mykul is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2008, 04:30 AM   #2
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: Big Issue!!HELP

reformat would proberly fix it, but someone else might know a better way to fix it thoe
__________________

__________________
(ASUS P5E X38)__(Q6600@3.4Ghz)__(Innod3D 8800GTS 512Mb 800/1920)__(4Gb corsair XMS2 800Mhz)__(Antec 900)__(Vista 64Bit)_(Zalman 9700)
{3DMark06 15211}
Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2008, 07:09 AM   #3
Daemon Poster
 
mayorredbeard's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,246
Default Re: Big Issue!!HELP

Try and boot up into safemode. Maybe once your in do a system restore to a point where you know that your comptuer was working; like a week or two ago. That should fix it.
__________________
Karma/rep is always appreciated
01010010011001010110010001100010011001010110000101 11001001100100
010011110111010101110100

There are only 10 kinds of people in this world. Those who can read binary, and those who can't.
mayorredbeard is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2008, 07:18 AM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 79
Default Re: Big Issue!!HELP

Safe mode does the same thing..

And system restore, even if i got to it, wouldnt work, hasnt been working for ages, some spyware or trojan is wrecking with it, and there i cant make any restore points, because they get deleted everytime i reboot. And it says theres a restore point at the current time im looking at it.

For example, its tuesday 2:00

It says theres a checkpoint tuesday 2:00
mykul is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2008, 06:03 PM   #5
In Runtime
 
CGfreak102's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 475
Default Re: Big Issue!!HELP

I would then do a Reformat and just reload it, that would be the best way, and probably the easiest.
__________________
Core I7 920 OC'ed to 3.0Ghz, 6GB G.skill DDR3 1333, Intel DX58SO, 500GB seagate 7200RPM + 320GB seagate, EVGA 9800GTX+ , 600W PSU.
CGfreak102 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2008, 03:30 PM   #6
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Big Issue!!HELP

Kiss goodbye to all your valuable data, it's what OS's will do to you sometimes.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2008, 03:32 PM   #7
In Runtime
 
CGfreak102's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 475
Default Re: Big Issue!!HELP

well you can still get most to all of your Data off your drive, but your going to need to reinstall all drivers you have for your mobo and anything else, plus reinstall all your programs you have on it
__________________
Core I7 920 OC'ed to 3.0Ghz, 6GB G.skill DDR3 1333, Intel DX58SO, 500GB seagate 7200RPM + 320GB seagate, EVGA 9800GTX+ , 600W PSU.
CGfreak102 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2008, 04:16 PM   #8
Daemon Poster
 
mayorredbeard's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,246
Default Re: Big Issue!!HELP

Sorry should have more thoroughly read your post as you said you tried safe mode before.

If your really committed to saving your computer, try installing another OS on your computer on a separate partition. Then boot into that OS and run some antivirus. The virus shouldn't affect the second OS since viruses are OS specific. Look into ubuntu linux, its easy to install and free. Good luck.

EDIT: If you don't currently have a 2nd partition you should be able to do it even with a virus on your computer.
__________________
Karma/rep is always appreciated
01010010011001010110010001100010011001010110000101 11001001100100
010011110111010101110100

There are only 10 kinds of people in this world. Those who can read binary, and those who can't.
mayorredbeard is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 07:52 AM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 79
Default Re: Big Issue!!HELP

Arrggh. The thing is i got two hard drives, ones my dads. His is an external, and he pushes it in the case or w/e and starts the computer.. and it boots his HD, if i remove it, then boot the comp, it boots mine. I'm using his atm, and he can go through my files like the hard drive, but not my documents ( which im more interested in ) and then yerr.. but I've tried copying some files, but they don't work.
mykul is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2008, 01:25 PM   #10
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Big Issue!!HELP

Ok, in order to not lose your data besides your personal ones, here's what to do: ReinstallWIndows XP without reformating. It'll delete the Windows dirctory. Then, it'll be fresh installed again. Now, for your important stuff, you'll need to take ownership of the files, and that, I can't help you, because I still can't do it myself.
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0