Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-18-2008, 11:53 AM   #1
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Bad HD luck.

I've had some freakin bad luck lately. I had two 400gig black edition wd's on my server, both failed. Just yesterday I had a 160 go bad on my main setup and lost all my programs, game saves, etc. shitty luck lately. Anyway, I'm RMA'ing 5, yes 5, drives friday, getting ridiculous..

Have you guys noticed issues with harddrives lately? Seems like these newer drives are crap.

What brand/drive are you guys running?
__________________

__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 12:05 PM   #2
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Bad HD luck.

Seagate is my #1 choice. I haven't had one go bad yet in my own use. At my place of work i see more WD's go bad than Seagates.

But all in all, I haven't seen a increase in deffective drives here...
__________________

__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 12:10 PM   #3
j03
~~~~~~~~
 
Join Date: Jan 2005
Location: Wales
Posts: 5,556
Send a message via MSN to j03
Default Re: Bad HD luck.

Seagate FTW.
j03 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 12:13 PM   #4
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: Bad HD luck.

I thought seagate was ftw too, in the past 4 months i've had two of their 160's go bad.. maybe their 160 is just ftl.

I forgot to mention, the first 160 i had was doa from the factory, complete mechanical failure. Hopefully these replacement drives last.
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 12:18 PM   #5
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Bad HD luck.

could be, do u happen to know if they were both from the same batch? if so, a bad batch is always a possibility.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 12:25 PM   #6
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: Bad HD luck.

Nope they weren't. The first HD was from an earlier batch, was DOA. That drive was made in China.

Second drives are from the same batch. Both are matching and were in RAID0 in my main system. One of them seems to have mechanically failed. That drive was made in either Malaysia or Taiwan, can't remember atm. Anyway, the second 160 of this batch is running great, ecc rates, seek error rates, etc. are all very low and this drive seems solid.

All in all, I've gone back to XP so I can install programs to monitor my S.M.A.R.T. stats while in xp. Once I get these RMA drives back I'll head back to RAID0.

My plan is to setup a RAID1 with the 400's in my server and have an automatic image created of the RAID0 so if this happens again I can simply reload it back on.
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 12:36 PM   #7
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Bad HD luck.

I did a RAID 1 for this purpose, but how the heck did 2 drives go at once for you? Power supply maybe?
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 01:35 PM   #8
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: Bad HD luck.

had a WD, and it was fine till i dropped it. got a new one off RMA, and that stopped working after a few days for no reason, so had to send back that one aswell. the second drive was ok
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 01:43 PM   #9
Fully Optimized
 
esa193's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,210
Send a message via AIM to esa193
Default Re: Bad HD luck.

i think my drive might be starting to go bad
im getting worried.... i think im ganna get some dvds and back up the entire drive
__________________
antec 900, q6600, 4G, 500G, 160G, 9800gtx, 780i, 47in 1080ptv, 5.1 surround sound

MacArthur wrestling pwns!
esa193 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 01:48 PM   #10
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: Bad HD luck.

Quote:
Originally Posted by esa193 View Post
i think my drive might be starting to go bad
im getting worried.... i think im ganna get some dvds and back up the entire drive
yea same. mines acting very wierd
__________________

__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0