Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-20-2007, 04:14 PM   #1
Solid State Member
 
nokturnalchrist's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 15
Send a message via AIM to nokturnalchrist
Default Audio Problems with new build...help!!

i just built my new compy a few days ago, and i have been having this problem where after i play a game or am just using my computer in general, after about an hour to hour and a half my sound craps out and i hear a never ending ring...until i restart my computer...i have tryed to reinstall all the drivers, flashed my bios etc. please help any one...

specs:
Motherboard= M2R32-MVP crossfire editiong AMD soc.AM2

Sound card=Creative labs soundblaster X-Fi extream gamer



AIM=TehRealBM
__________________

nokturnalchrist is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2007, 04:31 PM   #2
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Audio Problems with new build...help!!

Have you installed all the latest updates for the computer, and checked for new updates for your soundcard?
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2007, 04:52 PM   #3
Solid State Member
 
nokturnalchrist's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 15
Send a message via AIM to nokturnalchrist
Default Re: Audio Problems with new build...help!!

yes i have tryed..
nokturnalchrist is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2007, 04:55 PM   #4
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Audio Problems with new build...help!!

Could be an overheating issue, have ya checked that ya processor etc is seated properly? Could also be any number of components causing the problem, have you checked in event viewer for errors?
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2007, 08:06 PM   #5
Solid State Member
 
nokturnalchrist's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 15
Send a message via AIM to nokturnalchrist
Default Re: Audio Problems with new build...help!!

my procssor is seated fine, i dont know where to check the event viewer...
nokturnalchrist is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2007, 08:34 PM   #6
Fully Optimized
 
^Mike^'s Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2,958
Send a message via ICQ to ^Mike^ Send a message via AIM to ^Mike^ Send a message via MSN to ^Mike^ Send a message via Yahoo to ^Mike^
Default Re: Audio Problems with new build...help!!

have you tried the latest sound drivers or patches? Also is the connection to the card from the speakers ok? This sounds kind of weird, but trying another speaker set if you have one.
^Mike^ is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2007, 11:42 PM   #7
Solid State Member
 
nokturnalchrist's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 15
Send a message via AIM to nokturnalchrist
Default Re: Audio Problems with new build...help!!

well, yes i have tryed the right patches and drivers and i use a head set.
the onlything i think might be the problem is either conflicting issues with the onboard audio/onboard audio drivers, but i tryed disabling the onboard audio in the bios and it still did it so i dont know what to say..
__________________

nokturnalchrist is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0