Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-25-2009, 01:42 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 30
Default Audio driver

when i start downloading the new driver for my VIA high definition audio card i get a blue screen and when the computer boots up again i have no sound and the icon in the bottom corner says audio output device is installed. could someone tell me why this is happening
__________________

Slickster89 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 01:46 PM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Audio driver

Just downloading it from a site you mean, you get a blue screen?
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 02:06 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 30
Default Re: Audio driver

Quote:
Originally Posted by Kage View Post
Just downloading it from a site you mean, you get a blue screen?
yes a blue screen, it has text but it goes away to quick to read. its just boots up then...
Slickster89 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 02:12 PM   #4
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Audio driver

Does this happen when downloading anything else from a online source? Or is it just that site and that file in particular?

It won't be anything to do with your sound drivers though, if its doing it whilst downloading only.

Try downloading from a different source. If you give us your motherboard specs, we can find the right driver from somewhere else.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 02:32 PM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 30
Default Re: Audio driver

Quote:
Originally Posted by Kage View Post
Does this happen when downloading anything else from a online source? Or is it just that site and that file in particular?

It won't be anything to do with your sound drivers though, if its doing it whilst downloading only.

Try downloading from a different source. If you give us your motherboard specs, we can find the right driver from somewhere else.
my motherboard is an asus m2n68. i downloaded other drivers from the site, it seems to be just this one. im using drivermax if you know it.
thanks for help
Slickster89 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 02:52 PM   #6
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Audio driver

I would have downloaded directly from the Asus site, but as usual, when you want something, its down:

http://www.asus.com/Product.aspx?P_I...ntent=download
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 02:56 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 30
Default Re: Audio driver

anywhere else i can get this? btw the reason im updating is coz a game keeps stuttering when i have sound effects turned on. i asked the support site and they said to download new drivers. i found a thread on it on a forum for the game and other people said it might be a codec conflict and one guy fixed it by formating his computer and installing the drivers that came with the mobo. if it is a codec conflict do i have to do this?
Slickster89 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 03:09 PM   #8
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Audio driver

A codec conflict? I'm not sure, but the sound drivers should be 100% compatable with the sound chip, and so this shouldn't occur.

What game is it? Maybe there are patches for it?

Most peoples suggestions are to reformat and start over, but thats not exactly the best news to give is it...
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2009, 03:18 PM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 30
Default Re: Audio driver

empire total war, i have all the patches. is there anywhere else to download that driver?
Slickster89 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2009, 09:28 PM   #10
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Audio driver

The sites up now dude

http://www.asus.com/Product.aspx?P_I...ntent=download

Just download the VIA Audio Driver for whichever version of Windows you have, be it Windows XP 32bit/64bit, etc.

Shouldn't be a problem from there.

Good luck
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0