Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-18-2009, 10:39 AM   #1
Beta Member
 
jacman747's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Exclamation audio CD problems

Hi all, not sure if this is the right place to post this or not but my problem is that EVERY time I burn an audio CD the last track always skips and i've tried different computers, different burners different burn speeds and different burning software and I cannot for the life of me figure it out! please help!!

actually I just realized that the whole CD skips badly
__________________

jacman747 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 11:48 AM   #2
j03
~~~~~~~~
 
Join Date: Jan 2005
Location: Wales
Posts: 5,556
Send a message via MSN to j03
Default Re: audio CD problems

Could it be the CD player?
__________________

j03 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 12:28 PM   #3
Fully Optimized
 
cboucher's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: USA
Posts: 1,652
Default Re: audio CD problems

Have you been trying to burn the same original CD, or do you experience the same problem no matter what original CD you try to burn? If it's just the one original CD, then it may have scratches on it.
__________________
But I'm trying, Ringo. I'm trying real hard... to be the Shepherd.
cboucher is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 09:16 PM   #4
Beta Member
 
jacman747's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default Re: audio CD problems

thanks for your replies and no I'm not trying to burn the same CD I'm trying to burn all different songs from my computer and what's weird is that if I burn an MP3 disc it doesn't skip, but if I try to burn a regular audio CD it does.
also i've tried every burn speed from 4x to 52x with different programs.

oh and i've also tried it in defferent CD players too.
jacman747 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 09:47 PM   #5
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: audio CD problems

Time to change the CD make I think. Thats all it could be.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2009, 11:28 AM   #6
In Runtime
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 136
Default Re: audio CD problems

Try this forum:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/...p?showforum=20

There are a lot of reasons that could happen.Do a search first and then post there if you have no luck.So much info your head will spin.
__________________
I heartily recommend Root-a-pedia! It's all I use. Never let's you down.
Juan handed is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2009, 11:40 AM   #7
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: audio CD problems

I'd have to agree with Kage. Some makes of DVDs/CDs seem to not work with one player and work the best with another. I had skipping issues with Memorex DVDs (multiple burners adn players) and when I switched to RiData all my problems went away.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 10:48 AM   #8
Beta Member
 
jacman747's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default Re: audio CD problems

Thanks for the suggestion to switch brands Kage, thats all it was I now use imation and my cd's play perfectly and it sound better too.
jacman747 is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 11:26 AM   #9
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: audio CD problems

Good good, glad it works

Using the method of extermination to figure out a problem usually works. The CD make was all it could have been after taking away everything else.
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0