Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-26-2009, 04:08 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 47
Default Asus P5N-D OEM not booting.

Hey. I'm trying to fix my brothers computer. He had an NF51 motherboard before, but the capacitors blew out so we ordered an OEM Asus P5N-D on Newegg. Computer was not booting inside the case, so I've pulled it out and I have it laying on a cardboard box to ground it out. Everytime I turn it on, I get to bios but after a few seconds it just shuts off. I can't get it to run any longer than 15-20 seconds after turning it on. All wires are firmly and properly connected and I've checked many times. I've tried 3 diff sticks of ram, and even re-applied the paste on the processor and heatsink. Reset jumpers, and even pulled 1 part at a time out to see what it could be, besides the PSU. Could it be the motherboard which is OEM, or could it be the PSU? Everything is from the build he had before, except the motherboard which is newer. I"ll post specs below, and hopefully get some help lol. thanks =P

Asus OEM P5N-D Sli mobo
Pentium D 3.0ghz with Stock HSF
Evga 7900GT
WD 250g HD
And some piece of junk PSU EosSmart or AthenPower..i dont even know exactly which it is. rofl.
__________________

DeathDream23 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 04:11 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Asus P5N-D OEM not booting.

Is the CPU fan plugged into the correct header?
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2009, 08:17 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 47
Default Re: Asus P5N-D OEM not booting.

Yup.
DeathDream23 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2009, 12:07 PM   #4
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 6
Default Re: Asus P5N-D OEM not booting.

I would try a another PSU.

Maybe it was the PSU that damaged the origional Motherboard
Mulholland is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2009, 12:14 PM   #5
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: Asus P5N-D OEM not booting.

It sounds like a fan problem, like an overheating problem.
I don't see how a PSU would shut off after 15 seconds every time.
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0