Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-01-2006, 11:41 PM   #1
Daemon Poster
THEpiGUY's Avatar
Join Date: Mar 2006
Posts: 598
Send a message via AIM to THEpiGUY
Default ASUS A8N32 Temperature Sensors...?

I was wondering if anyone knew if the temperature sensors for the ASUS A8N32-SLI Deluxe were off a bit. I'm wondering this because I have abnormally high temps, 38*, at idle. I am overclocked, but even after downclocking my processor to 1800MHz (by accident, lawl) it was at 36* after about an hour. I have gotten it down to 36* with the sides of my case off (OCed); that way, the air conditioning is blowing almost right into my case. These temperatures were measured off of AI Booster and PC Probe II, if that makes any difference. I use an Arctic Cooling Freezer 64 Pro as my HSF, and I've heard it cools pretty well. My cooling conditions aren't horrid: usually 22 or 23 ambient. The only thing I can really get is this: I have 2 fans blowing out the back: PSU fan and an added 120mm fan (right behind the HSF). I have one fan blowing in: an 80mm. What I'm considering is this. I'm terrible at ASCII, but here we go.

My Intake Fan Setup

I hope that's fairly readable as to how my fans are. See, it's a little to the side. I tried putting a fan in the front of my case at the bottom, but I think all that did was pull some of the HDD heat into my HSF. I've considered getting a 120mm fan for the front where 3 optical drives are supposed to go, but that would be some work cut out for me since it would have a big gap; I'll have to find a way to get it to stay without permanently mounting it there. Anyone know of any optical drive fans?

Also, 1 more thing. I have a temp. display in an optical drive slot with a thermometer and I stuck it right behind the HSF. Temps read 28 at idle, 29 at load.

Thanks to anyone who can offer me help. I don't really need the temperatures lower; I feel fine @ 47* load, I just wanted to know.
ASUS A8N32 SLI-Deluxe, AMD Athlon X2 3800+ @ 2.8GHz, eVGA 8800GTS 320MB, 2GB Corsair XMS DDR400, 160GB WD HDD + 320GB Seagate Barracuda 7200.10, AC Freezer 64 Pro, 700W OCZ GameXStream, NZXT Zero :D

I think I've decided to leave... maybe I'll come back sometime.
THEpiGUY is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 01:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0