Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-04-2010, 11:11 PM   #1
In Runtime
 
nbrikha's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 336
Send a message via AIM to nbrikha Send a message via Yahoo to nbrikha
Default ASAP Help Plz...

Got an Asus M4A785-M for my pops old compaq presario. AMD Phenom II X2 550 black edition and a 600W Cooler Master PSU, nice and heavy. Power is running through the mobo (ind. light is on), but when I press the power button, nothing. Power plugs in the right places, power switch in the right place...i cant figure this out. Much appreciated help
__________________

__________________
Desktop: AMD Phenom II 840 X4 @ 3.7Ghz // Asus Sabertooth 990FX // CM HAF 932 // XFX HD 5770 // 8GB Corsair Vengeance @1600 + 8GB G.skill Sniper @ 1600mhz (C9) // Cooler Master 600W // Zalman CNPS9900 // Sidewinder x8
Laptop: Dell Vostro 3555 // AMD A6-3400 1.4Ghz x4 w/ 6520 // 500GB HDD // 4GB Ram upgrading to 8GB soon // Backlit Spillproof Keyboard
nbrikha is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 11:12 PM   #2
Daemon Poster
 
Mutant Corn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 605
Default Re: ASAP Help Plz...

No beeps or anything?

edit: Is your GPU power supply plugged in?
__________________

__________________
Athlon II 635--CM Hyper 212+ ║ GIGABYTE GA-790XTA-UD4 ║ Powercolor HD5770 ║ 2x2GB G-Skill Ripjaws Blue ║ Antec Truepower New 550W ║ NZXT M59 ║ Win7 Pro 64-bit ║ Samsung Spinpoint F3 1TB
Mutant Corn is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 11:14 PM   #3
In Runtime
 
nbrikha's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 336
Send a message via AIM to nbrikha Send a message via Yahoo to nbrikha
Default Re: ASAP Help Plz...

Intergrated. no beeps, nada

Edit I have literally plugged in everything. If I plugged anything else in it would be illegal in some states. No beeps, no sound, no fans running, but the light says power is getting to the mobo. Could it just be a faulty mobo? Could it also be the power button
__________________
Desktop: AMD Phenom II 840 X4 @ 3.7Ghz // Asus Sabertooth 990FX // CM HAF 932 // XFX HD 5770 // 8GB Corsair Vengeance @1600 + 8GB G.skill Sniper @ 1600mhz (C9) // Cooler Master 600W // Zalman CNPS9900 // Sidewinder x8
Laptop: Dell Vostro 3555 // AMD A6-3400 1.4Ghz x4 w/ 6520 // 500GB HDD // 4GB Ram upgrading to 8GB soon // Backlit Spillproof Keyboard
nbrikha is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 11:36 PM   #4
Daemon Poster
 
Mutant Corn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 605
Default Re: ASAP Help Plz...

It could be the power button. You sure you've hooked up the right jumper?
__________________
Athlon II 635--CM Hyper 212+ ║ GIGABYTE GA-790XTA-UD4 ║ Powercolor HD5770 ║ 2x2GB G-Skill Ripjaws Blue ║ Antec Truepower New 550W ║ NZXT M59 ║ Win7 Pro 64-bit ║ Samsung Spinpoint F3 1TB
Mutant Corn is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 11:36 PM   #5
In Runtime
 
nbrikha's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 336
Send a message via AIM to nbrikha Send a message via Yahoo to nbrikha
Default Re: ASAP Help Plz...

Read the manual. like 99% sure. unless i've grown retarded in the last few hrs
__________________
Desktop: AMD Phenom II 840 X4 @ 3.7Ghz // Asus Sabertooth 990FX // CM HAF 932 // XFX HD 5770 // 8GB Corsair Vengeance @1600 + 8GB G.skill Sniper @ 1600mhz (C9) // Cooler Master 600W // Zalman CNPS9900 // Sidewinder x8
Laptop: Dell Vostro 3555 // AMD A6-3400 1.4Ghz x4 w/ 6520 // 500GB HDD // 4GB Ram upgrading to 8GB soon // Backlit Spillproof Keyboard
nbrikha is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 11:41 PM   #6
Daemon Poster
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 732
Default Re: ASAP Help Plz...

does your motherboard have an onboard power button?
__________________
My Desktop: Intel Core i7-970@4.5GHz 1.39V Stable--ASUS P6X58D-E--6GB Supertalent Chrome (Elpida Hyper) 1800MHz 6-6-6-24--eVGA GTX 580--Intel 510 120GB--WD 2TB Caviar Black--Silverstone RV03-EK Supreme HF w/ Black Ice GTX 480--Koolance VID-NX580

My Laptop: Intel Core 2 Duo @ 2.4GHz--4GB DDR2 800MHz RAM--NVIDIA GeForce 8600M GT-320GB hard drive
shozzking is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 11:44 PM   #7
In Runtime
 
nbrikha's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 336
Send a message via AIM to nbrikha Send a message via Yahoo to nbrikha
Default Re: ASAP Help Plz...

No, not so far as I know. If it does, it isn't in the mobo layout on the manual.
__________________
Desktop: AMD Phenom II 840 X4 @ 3.7Ghz // Asus Sabertooth 990FX // CM HAF 932 // XFX HD 5770 // 8GB Corsair Vengeance @1600 + 8GB G.skill Sniper @ 1600mhz (C9) // Cooler Master 600W // Zalman CNPS9900 // Sidewinder x8
Laptop: Dell Vostro 3555 // AMD A6-3400 1.4Ghz x4 w/ 6520 // 500GB HDD // 4GB Ram upgrading to 8GB soon // Backlit Spillproof Keyboard
nbrikha is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 11:59 PM   #8
Daemon Poster
 
Mutant Corn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 605
Default Re: ASAP Help Plz...

If not, try jumping the pins with something instead of using the power button. Coins work well.

If that doesn't work, unplug one of the RAM sticks. If it's still nothing, swap them out.

Definitely pull the CMOS battery.
__________________
Athlon II 635--CM Hyper 212+ ║ GIGABYTE GA-790XTA-UD4 ║ Powercolor HD5770 ║ 2x2GB G-Skill Ripjaws Blue ║ Antec Truepower New 550W ║ NZXT M59 ║ Win7 Pro 64-bit ║ Samsung Spinpoint F3 1TB
Mutant Corn is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 12:02 AM   #9
In Runtime
 
nbrikha's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 336
Send a message via AIM to nbrikha Send a message via Yahoo to nbrikha
Default Re: ASAP Help Plz...

I'm calling it quits for tonight. Plz more suggestions if you have an idea.
__________________
Desktop: AMD Phenom II 840 X4 @ 3.7Ghz // Asus Sabertooth 990FX // CM HAF 932 // XFX HD 5770 // 8GB Corsair Vengeance @1600 + 8GB G.skill Sniper @ 1600mhz (C9) // Cooler Master 600W // Zalman CNPS9900 // Sidewinder x8
Laptop: Dell Vostro 3555 // AMD A6-3400 1.4Ghz x4 w/ 6520 // 500GB HDD // 4GB Ram upgrading to 8GB soon // Backlit Spillproof Keyboard
nbrikha is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 02:04 AM   #10
Daemon Poster
 
Mutant Corn's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 605
Default Re: ASAP Help Plz...

It may just be a dead mobo. RMA it?
__________________

__________________
Athlon II 635--CM Hyper 212+ ║ GIGABYTE GA-790XTA-UD4 ║ Powercolor HD5770 ║ 2x2GB G-Skill Ripjaws Blue ║ Antec Truepower New 550W ║ NZXT M59 ║ Win7 Pro 64-bit ║ Samsung Spinpoint F3 1TB
Mutant Corn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0