Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-19-2008, 04:43 PM   #1
In Runtime
 
Shantei's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 413
Default Argh - USB Device Over Current Status Detected!!

"USB Device Over Current Status Detected!!" Is the message I get when loading my new computer .. it's so frustrating .. I've tried everything .. replacing all the jumpers in their correct DEFAULT positions but it still gives me the message .. what the hell do I do?
__________________

__________________
Asus P5Q PRO | Intel Q6600, 3.40GHz | Core-Contact Freezer CPU cooler (36 idle) | (2x2)Gb Skillz DDR2 @ 978MHz | Radeon 4870 1Gb | Raptor 10K rpm 74Gb | Windows Vista x64 |
Shantei is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 04:49 PM   #2
In Runtime
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 195
Default Re: Argh - USB Device Over Current Status Detected!!

Quote:
Originally Posted by Shantei View Post
"USB Device Over Current Status Detected!!" Is the message I get when loading my new computer .. it's so frustrating .. I've tried everything .. replacing all the jumpers in their correct DEFAULT positions but it still gives me the message .. what the hell do I do?
Asus motherboard right? It's a known issue and sometimes can be fixed by upgrading the BIOS.

To get it to boot, unplug all USB connectors to the motherboard. Then download the BIOS update from ASUS and run it off a floppy.
__________________

colorblindjimbo is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2008, 04:55 PM   #3
In Runtime
 
Shantei's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 413
Default Re: Argh - USB Device Over Current Status Detected!!

Quote:
Originally Posted by colorblindjimbo View Post
Asus motherboard right? It's a known issue and sometimes can be fixed by upgrading the BIOS.

To get it to boot, unplug all USB connectors to the motherboard. Then download the BIOS update from ASUS and run it off a floppy.
I don't have a floppy drive neither can I access the website as I can't power on the computer.

Edit: Btw I've also cleared RTC RAM .. so, I just need to reset the BIOS once I get rid of the freakin message right?

So what do I do guys? Sorry about the replies, just very desperate here.
__________________
Asus P5Q PRO | Intel Q6600, 3.40GHz | Core-Contact Freezer CPU cooler (36 idle) | (2x2)Gb Skillz DDR2 @ 978MHz | Radeon 4870 1Gb | Raptor 10K rpm 74Gb | Windows Vista x64 |
Shantei is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0