Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-13-2012, 04:41 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: united states
Posts: 1
Default Anyone Know Whats Wrong?

so i recently bought this pc.
Newegg.com - Acer Aspire AM3910-UR10P (PT.SDXP2.002) Desktop PC Intel Core i3 540(3.06GHz) 2GB DDR3 500GB HDD Capacity AMD Radeon HD 6450 512MB Windows 7 Home Premium 64-Bit

i use it for web browsing and mostly to play world of warcraft. and its running at a steady 30 sometimes higher frames on fair settings. and already bought 2 diffrent graphics cards trying to get the frame rate higher but no dice. it just stays running exactly the same. right now i installed a radeon hd 6570. and its still running exactly the same. as far as something holding me back im not to much a computer person so idk. the pc is posted up top for the specs. i was thinking maybe the ram? idk....

i gone to best buy like 3 times and changed diffrent graphics card and its getting annoying going back and changing 1 only to have to come back the next day again and still nothing. if someone has any idea. please let me know thanks.
__________________

APPO19 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 03:53 AM   #2
Daemon Poster
 
ja6on's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wales, UK.
Posts: 544
Default Re: Anyone Know Whats Wrong?

It possibly could be the cpu (I3 540) bottlenecking the graphics card.

Another possiblity is that wow may also be mainly cpu dependant not gpu (not a game iv ever played tho)
__________________

__________________
I5 3570k oc'd 4.3Ghz, CM hyper 212+cooler, Gskill 8gb 1600Mhz, Gigabyte 7970hd oc edition, msi z77a-g45. Samsung 830 256gb SSD, WD cavier black Hdds
ja6on is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 03:59 AM   #3
Daemon Poster
 
ja6on's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wales, UK.
Posts: 544
Default Re: Anyone Know Whats Wrong?

After doing a quick search on google it seems that WOW is cpu dependant. So thats what you need to change or overclock.

You should be able to get an I5 clarkdale for cheap now.
i sold mine on ebay for 50 (bout $80)
__________________
I5 3570k oc'd 4.3Ghz, CM hyper 212+cooler, Gskill 8gb 1600Mhz, Gigabyte 7970hd oc edition, msi z77a-g45. Samsung 830 256gb SSD, WD cavier black Hdds
ja6on is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2012, 07:55 AM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: United States
Posts: 39
Default Re: Anyone Know Whats Wrong?

Quote:
Originally Posted by ja6on View Post
After doing a quick search on google it seems that WOW is cpu dependant. So thats what you need to change or overclock.

You should be able to get an I5 clarkdale for cheap now.
i sold mine on ebay for 50 (bout $80)
really? i would not think an i3 would bottleneck that or even not be able to run past 30fps, i have a q6600 with a GTX460 in my pc, and i used to run wow at 100+ fps when i got into town it would drop to around 35-40 but still, my CPU is from what 2008 i believe?, are you sure your monitor is not just some chepo with a refresh of 30hertz?

---------- Post added at 07:55 AM ---------- Previous post was at 07:53 AM ----------

Quote:
Originally Posted by APPO19 View Post
so i recently bought this pc.
Newegg.com - Acer Aspire AM3910-UR10P (PT.SDXP2.002) Desktop PC Intel Core i3 540(3.06GHz) 2GB DDR3 500GB HDD Capacity AMD Radeon HD 6450 512MB Windows 7 Home Premium 64-Bit

i use it for web browsing and mostly to play world of warcraft. and its running at a steady 30 sometimes higher frames on fair settings. and already bought 2 diffrent graphics cards trying to get the frame rate higher but no dice. it just stays running exactly the same. right now i installed a radeon hd 6570. and its still running exactly the same. as far as something holding me back im not to much a computer person so idk. the pc is posted up top for the specs. i was thinking maybe the ram? idk....

i gone to best buy like 3 times and changed diffrent graphics card and its getting annoying going back and changing 1 only to have to come back the next day again and still nothing. if someone has any idea. please let me know thanks.

also be sure all your drivers are up to date if your swapping new cards
terrelljames91 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2012, 04:49 PM   #5
In Runtime
 
WYSIWUG's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: New Zelaland
Posts: 381
Default Re: Anyone Know Whats Wrong?

Upgrade or overclock your CPU, how fast is your FSB? The bus that connects the CPU to the system memory array.
WYSIWUG is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0