Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-01-2007, 02:11 PM   #1
XEN
In Runtime
 
XEN's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 457
Default Another XP installation error... :(

So I'm trying a fresh install ofXP Pro SP1 on my PC. I boot the CD and it comes up with "Setup is checking your computer's hardware" then after about 30 or 40 seconds that disapears, the screen goes blank and nothing more happens... so now I'm confused...
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6400 |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | Asus P5B Deluxe WiFi/AP | 2x512 Crucial XMS2 5400 PRO | XFX GeForce 7600GT XXX Edition | 250 GB SATA Seagate 7200.10 | DVD RW | CD RW | SB Live! card | Thermaltake Soprano case
XEN is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2007, 03:07 PM   #2
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Another XP installation error... :(

Specs of PC? Unless it's the one in sig.

Next, check with another disc to see if it's another error.
__________________

lhuser is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2007, 04:32 PM   #3
XEN
In Runtime
 
XEN's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 457
Default Re: Another XP installation error... :(

Yeah, it is now, forgot to update my sig. What do you mean by another disc?
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | Asus P5B Deluxe WiFi/AP | 2x512 Crucial XMS2 5400 PRO | XFX GeForce 7600GT XXX Edition | 250 GB SATA Seagate 7200.10 | DVD RW | CD RW | SB Live! card | Thermaltake Soprano case
XEN is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2007, 04:41 PM   #4
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Another XP installation error... :(

Try another disc if ya have one handy i guess. Also, did you build it yourself? If ya did, then are ya sure its done properly?
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2007, 05:53 PM   #5
XEN
In Runtime
 
XEN's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 457
Default Re: Another XP installation error... :(

Yeah, I build it myself, I'm pretty sure its done properly. I have two XP discs, one is scratched and the other is the one I'm using. I might try copying the one I'm using and seeing if that makes a difference. I also tries Ubuntu and it didn't work...
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | Asus P5B Deluxe WiFi/AP | 2x512 Crucial XMS2 5400 PRO | XFX GeForce 7600GT XXX Edition | 250 GB SATA Seagate 7200.10 | DVD RW | CD RW | SB Live! card | Thermaltake Soprano case
XEN is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 06:40 AM   #6
XEN
In Runtime
 
XEN's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 457
Default Re: Another XP installation error... :(

Update: I've now got the CD to boot and I have formated my hard drive, transfered files etc up unti the point where it says restart. The PC retarts but I can't boot from the harddrive and if I boot from the CD it just starts the installation all over again. Could it be something to do with the IDE setting (master, slave, cable select etc) or could be harddrive be at fault?
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | Asus P5B Deluxe WiFi/AP | 2x512 Crucial XMS2 5400 PRO | XFX GeForce 7600GT XXX Edition | 250 GB SATA Seagate 7200.10 | DVD RW | CD RW | SB Live! card | Thermaltake Soprano case
XEN is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 06:56 AM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 37
Default Re: Another XP installation error... :(

I know this is a stupid question but did you take cd out after boot because the computer will keep reading it...if not your harddrive may be wrong id recommend checkin you properly built it..there might just be something little youve done wrong allways happens to me..
drogan is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 07:21 AM   #8
XEN
In Runtime
 
XEN's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 457
Default Re: Another XP installation error... :(

After the restart I changed the boot priority so that the hard drive was first and put all other slots to disabled...

I just ran a Hitachi diagnosic program on it and results showed up fine, I'm running a 'fiteness test' in it right now.

What errors could I have made that would cause the machine to do that?
__________________
Intel Core 2 Duo E6400 |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | Asus P5B Deluxe WiFi/AP | 2x512 Crucial XMS2 5400 PRO | XFX GeForce 7600GT XXX Edition | 250 GB SATA Seagate 7200.10 | DVD RW | CD RW | SB Live! card | Thermaltake Soprano case
XEN is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 07:33 AM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 37
Default Re: Another XP installation error... :(

Did you buy xp pro or is it a copy?
drogan is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 07:52 AM   #10
XEN
In Runtime
 
XEN's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 457
Default Re: Another XP installation error... :(

Bought it, its legit. Holographic and all.
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6400 |Arctic Cooling Freezer 7 Pro | Asus P5B Deluxe WiFi/AP | 2x512 Crucial XMS2 5400 PRO | XFX GeForce 7600GT XXX Edition | 250 GB SATA Seagate 7200.10 | DVD RW | CD RW | SB Live! card | Thermaltake Soprano case
XEN is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0