Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-23-2007, 04:41 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 157
Default Another gig

So I added another gig of RAM that I got into my system, and now have 2gigs. It's running at 3-3-3-5. With my first gig, in BF2142 I was running about 70fps constant, and with the new gig in, with the old one, I am now running about 20-30 constant... any thoughts?
__________________

PaperPlunger is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 04:44 PM   #2
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: Another gig

RAM is doing the same thing to me to...
What kind of RAM is it?
__________________

__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 04:44 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 157
Default Re: Another gig

Pqi
PaperPlunger is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 04:45 PM   #4
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Another gig

Are they both the same speed, the RAM will always run at the slowest speed. Are you trying to run them in dual channel mode.
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 04:46 PM   #5
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: Another gig

Quote:
Originally Posted by PaperPlunger View Post
Pqi
<edit>
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 05:34 PM   #6
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: Another gig

Are they both 1GB sticks or are you running 4x512s? or any variation of that.
__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 05:45 PM   #7
In Runtime
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 157
Default Re: Another gig

I am running 2x512 in dual channel, and a 1gig stick

basically-
DIMM A1: 1x 512
DIMM A2: 1x 512
DIMM B1: 1x 1024
DIMM B2: -------
PaperPlunger is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 05:47 PM   #8
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,276
Default Re: Another gig

That's really odd, do the 2x 512s and the 1x1024 work alright separately? or does the new RAM fail completely.
__________________
| AMD 3800+ X2 Dual Core Processor | ASUS A8N-e nF4 Ultra | Hitachi Deskstar 250gb 3.0 gb/s | 1gb Corsair Value RAM 2x512 | eVGA geforce 6800GS | sound blaster live! 24-bit | NZXT Trinity Classic chassis | OCZ GameXStream OCZ700GXSSLI PSU |
I was there. In the networking forum for the first time, and it was because.. of 341
kchi55 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 05:50 PM   #9
In Runtime
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 157
Default Re: Another gig

They work separately. I sent in the 1gig stick to PQI for an RMA, because the same thing was happening before, and memtest got like 160k errors in one test. So I was hoping for a great speed boost... But apparently not. The 2x512's are Patriot RAM and the 1gig is PQI.
PaperPlunger is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2007, 08:57 PM   #10
In Runtime
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 157
Default Re: Another gig

Happily stated, I ran a memtest and got no errors on any RAM. But that doesn't explain one thing: Why then is performance decreasing, when power is increasing?
__________________

PaperPlunger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0