Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-19-2011, 01:51 PM   #1
In Runtime
 
IknowLITTLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 188
Default Annoying buzzing noise

so i have a samsung f3 1tb and it sounds like its coming from the front of the case so i assume its the hard drive. every time i hear it i pull case away from where it sits and open the side to no hear a thing. it could have something to do with the side panel vibrating or like i read before a cable touching the hard drive and amplifying it. ive got power cables touching the back but thats it. any suggestions??
__________________

__________________
MY BABY: AMD PhenomII 955 Black | Gtx 460 | Samsung F3 1Tb | 8gb Gskill 1333 | Asus M4A7ALT-M | Antec 300 | Antec 520w |
IknowLITTLE is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 02:20 PM   #2
Fully Optimized
 
NeXuS's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,960
Default Re: Annoying buzzing noise

Is it secured correctly to the case? It may be vibrating against it, maybe switch it to another slot.
__________________

__________________
//Antec 902 V3 Case, Intel i7-2600K (@4.5GHz 1.280V watercooled w/ Antec H2O Kuhler 920), 8GB DDR3 Corsair Vengeance 1866MHz, ASUS P8P67 PRO B3, MSI 3GB N580 GTX Lightning Xtreme (@850MHz/2100MHz), 1TB Samsung Spinpoint F3, Corsair HX850W Pro Series//
//XPS 410 C2D E6400 @ 2.13GHz, 2GB DDR2 667MHz, 250GB HD, eVGA 320mb 8800GTS(605/1900MHz)//
//AMD Athlon XP +2000, Socket A MSI-6390, 768 mb of PC 2100 RAM, AGP ATI RADEON 9600SE//

I <3 TrancE
NeXuS is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 02:32 PM   #3
In Runtime
 
IknowLITTLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 188
Default Re: Annoying buzzing noise

yeah when it makes the noise everything is good, but ive had the side bolts (the ones you unscrew to pop off the side) and it been making the noise. im thinking thats random but something to think about..
__________________
MY BABY: AMD PhenomII 955 Black | Gtx 460 | Samsung F3 1Tb | 8gb Gskill 1333 | Asus M4A7ALT-M | Antec 300 | Antec 520w |
IknowLITTLE is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 02:39 PM   #4
Fully Optimized
 
NeXuS's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 2,960
Default Re: Annoying buzzing noise

Mostly likely something in the case around the HD. You mean its screwed with the side bolts?
__________________
//Antec 902 V3 Case, Intel i7-2600K (@4.5GHz 1.280V watercooled w/ Antec H2O Kuhler 920), 8GB DDR3 Corsair Vengeance 1866MHz, ASUS P8P67 PRO B3, MSI 3GB N580 GTX Lightning Xtreme (@850MHz/2100MHz), 1TB Samsung Spinpoint F3, Corsair HX850W Pro Series//
//XPS 410 C2D E6400 @ 2.13GHz, 2GB DDR2 667MHz, 250GB HD, eVGA 320mb 8800GTS(605/1900MHz)//
//AMD Athlon XP +2000, Socket A MSI-6390, 768 mb of PC 2100 RAM, AGP ATI RADEON 9600SE//

I <3 TrancE
NeXuS is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 04:54 PM   #5
In Runtime
 
IknowLITTLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 188
Default Re: Annoying buzzing noise

i ment to say ive had them off for about 2 hours now and its made the noise once. could it be because i only put 4/8 screws in holding the hard drive into place? i didnt think that mattered but ive got the extra screws.
__________________
MY BABY: AMD PhenomII 955 Black | Gtx 460 | Samsung F3 1Tb | 8gb Gskill 1333 | Asus M4A7ALT-M | Antec 300 | Antec 520w |
IknowLITTLE is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 10:22 PM   #6
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: Annoying buzzing noise

Have you run any drive scans to ensure its not failing? Sounds like its just vibrating something, or maybe the CD drive was knocked lose? Open up a CD from my computer and listen to it spin.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 10:29 PM   #7
In Runtime
 
IknowLITTLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 188
Default Re: Annoying buzzing noise

IVE FIGURED IT OUT! (i think)its the fucking break away tabs for cd drives exc i think... could that be it? and no i havnt run drive scans could you link me something that will scan it? and excuse my language its just been driving me insane!
__________________
MY BABY: AMD PhenomII 955 Black | Gtx 460 | Samsung F3 1Tb | 8gb Gskill 1333 | Asus M4A7ALT-M | Antec 300 | Antec 520w |
IknowLITTLE is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 10:35 PM   #8
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: Annoying buzzing noise

I use HDAT2 and DFT on hirens boot CD, you can also download programs to run, but I have found those to be more thorough. Pop a CD in the drive to see if the noise is coming from that first.
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2011, 12:38 AM   #9
In Runtime
 
IknowLITTLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 188
Default Re: Annoying buzzing noise

sorry for late reply was playing wow. anyway. the cd drive was working fine yesterday so thats not it. i flicked the little break away plates and that sounded alike. only weird thing is i removed the two back screws on the case and their wasnt a sound. but im thinking thats more random than anything. idk honestly...
__________________
MY BABY: AMD PhenomII 955 Black | Gtx 460 | Samsung F3 1Tb | 8gb Gskill 1333 | Asus M4A7ALT-M | Antec 300 | Antec 520w |
IknowLITTLE is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2011, 03:11 AM   #10
Beta Member
 
chandrucapboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2
Default Re: Annoying buzzing noise

Quote:
Originally Posted by IknowLITTLE View Post
sorry for late reply was playing wow. anyway. the cd drive was working fine yesterday so thats not it. i flicked the little break away plates and that sounded alike. only weird thing is i removed the two back screws on the case and their wasnt a sound. but im thinking thats more random than anything. idk honestly...
Even if the earth is not configured also may be the cause, check your earth.
__________________

chandrucapboy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0