Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-22-2009, 10:01 PM   #1
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Ah!!!

Well I'm FINALLY ordering today, BUT!
The Amd Phenom II 940 BE is out of stock!!!
But it's not all a loss, as the 955 is only $10 more, so I might as well go with that.
Problem is I have This motherboard.
The thing is, many people are saying that the 955 only clocks at like 1.2 or something!! Now people have flashed their BIOS and stuff like that but I don't want to do that unless it's a guaranteed fix and isn't to hard. Basically I only want that motherboard with the 955 if there is a guaranteed fix for it.
However I am willing to switch out parts.
I will stick with AMD and my RAM RAM

I would like to stick with the 955 too (No overclock for now, stock fan)
So should I keep with that board and find a fix for it, or do you guys have another that costs around the same much as the Gigabyte that works with my RAM and the 955?
Thanks guys you guys REALLY REALLY help me!
One more question..
How is This graphics card? Any problems or bad comments from you guys?



EDIT: How is this Asus Motherboard?

So should I just go with my motherboard and the 955?
__________________

__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 02:46 PM   #2
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Ah!!!

It is reported as running at 1.2GHz for one of two reasons.

1. The CPU has downclocked itself at idle using Cool'n'Quiet.
2. The person hasn't updated their BIOS and the 955 is not recognized.

If you do need to update your BIOS, do it and do not buy a new motherboard. It's something you'll have to learn how to do at some point.

Here are some instructions: http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...flashBIOS.aspx
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 08:29 PM   #3
Daemon Poster
 
Whyfly??'s Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 976
Default Re: Ah!!!

Alright thanks it is an easy fix then right?
Well I postponed till today cause I was worried about the combo
__________________
Amd Phenom ii 940 3.0 Stock cooler :( :( :(
XFX Geforce 260 Core 216
Antec 1200 with 600 watt Ocz Modxstream Pro
4 gigs DDR2 1066 RAM... 640 gig hard drive
Gigabyte Ud4P-MA790x
Whyfly?? is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0