Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-16-2005, 04:53 PM   #1
jim
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 146
Exclamation age of empires 2 problem

Whenever i play age of empires 2 the conqurs expansion the map loads and the mouse curser just goes to the top left of the screen and stops there.ive tries re-installing but still same prob.
__________________

jim is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2005, 04:56 PM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: age of empires 2 problem

Hmm weird.

Try updating the game from the offical site:

http://www.microsoft.com/games/conqu...oads.asp?f1=no

There are a few patches to fix problems!

If this doesn't help, try and lower the resoloution the game is running at (in the game settings). This is just a hunch, but you never know.

EDIT: Age Of Empires 2 is rather old. I'm sure the systems capable of running that Especially if it can run the original one without the expansion.

I hope this helps
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2005, 04:56 PM   #3
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: age of empires 2 problem

is your rig set up powerfull enough to run it?
woz
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2005, 05:06 PM   #4
jim
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 146
Default

yep its powerfull enough TO RUN IT I CHECKED.
AMD SEMPRON 2800+AT 2.0 GHZ
512MB DDR RAM
64MB BUILT IN GRAPHICS
120GB HARD DRIVE
WIN XP HOME EDITION SP2
jim is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2005, 05:08 PM   #5
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: age of empires 2 problem

I have no worries that its powerful enough to run it. Its Age Of Empires 2! not 3 or something.

Have you downloaded those game fixes from the site to see if they help? They might very well do. Check my last post
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2005, 05:16 PM   #6
jim
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 146
Unhappy

IT WONT LET ME DOWNLOAD THEM IT JUST SAYS -THE RETAIL VERSION OF AGE OF EMPIRES 2:The conquerors is not installed on this system
dont know what this means please help.
jim is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2005, 05:36 PM   #7
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: age of empires 2 problem

Hmm.... in that case, something is corrupt since you have got the retail version and not just the demo...right?

If you have the demo, it might just be the demo, and so just buy the retail version and it'll probably work. Demos are the greatest of supporters of systems.

I hope this helps
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0