Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-22-2006, 07:55 PM   #1
In Runtime
 
Lord Mythirion's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 241
Default Ack! Now My computer won't boot

My computer won't boot anymore. It turns on, then takes me to that page that says that windows was shut off not properly. I tried all of them. It won't even do safe mode. I just tried to install a video card, but it didn't work, so I took it out. Need help. Any help appreciated
__________________

__________________
l Intel Core 2 Quad q6700 @ 2.66ghz l 4GB PC6400 RAM l EVGA 8600GT l 500GB x2 RAID 0 16MB Cache l Cooler Master eXtreme Power 600W l
Lord Mythirion is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 07:58 PM   #2
Golden Master
 
Tommy Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: USA
Posts: 8,463
Send a message via Yahoo to Tommy Boy
Default Re: Ack! Now My computer won't boot

Tap F8 when you are starting your pc and choose "Last known good configuration"

What did you do exactly to make it do this?
__________________

__________________
When all else fails...Ham Radio!

I still have the same old HP DV9700T laptop I've had for years...still kickin'
Tommy Boy is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 07:59 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 123
Default Re: Ack! Now My computer won't boot

It could be that the video card you tryed to install over heat you mother board and thats what makes you computer turn off becuase you might of burned something. Im not sure if this is what happened but it sure sounds like it.
xxc00lmanxx is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2006, 08:16 PM   #4
In Runtime
 
Lord Mythirion's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 241
Default Re: Ack! Now My computer won't boot

The video card didn't work, so it's off right now. When I go to last know good configuration, start normally, or safe mode It shows the windows xp splash screen, but after that just shows up a black blank screen, with my mouse. I can move the mouse around though.
__________________
l Intel Core 2 Quad q6700 @ 2.66ghz l 4GB PC6400 RAM l EVGA 8600GT l 500GB x2 RAID 0 16MB Cache l Cooler Master eXtreme Power 600W l
Lord Mythirion is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 05:01 AM   #5
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Ack! Now My computer won't boot

Quote:
Originally Posted by Lord Mythirion
The video card didn't work, so it's off right now. When I go to last know good configuration, start normally, or safe mode It shows the windows xp splash screen, but after that just shows up a black blank screen, with my mouse. I can move the mouse around though.
Just a thought here, have you removed ya card again? If so then dont forget to put your BIOS settings back to where they were the other day, as i vaguely remember you changing them for your new card.
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 07:34 AM   #6
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Ack! Now My computer won't boot

I'd say to repair Windows and all.
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 07:57 AM   #7
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Ack! Now My computer won't boot

From what i remember he changed the BIOS to PCI-E for primary graphics adapter. The card has been removed so it needs switched back. This is causing windows to hang because the BIOS is pointing to a graphics card that isnt in the system anymore
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 12:10 PM   #8
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Ack! Now My computer won't boot

Alrighty then.

Step 1. get into BIOS (usually DEL key, or F2, F1, you may have to check with your motherboard manufacterer) and restore the BIOS defaults.


If that dosent work attempt a windows repair.

Windows Repair: set boot order in BIOS to cd rom first, put XP cd in drive, boot up to it. on the first screen press Enter, then f8 to agree to the terms, then press R to start the repair install.

you will need to reinstall all your drivers on your system. all your data and programs will be retained though, you wont loose that.

good luck
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 12:19 PM   #9
In Runtime
 
MeTzenAs's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 179
Send a message via AIM to MeTzenAs
Default Re: Ack! Now My computer won't boot

make sure card is out.. start machine open bios... load defaults.. make sure first boot its hard drive.. restart if windows is still stuck, adn you can't safe mode it.. a format may be a good idea
__________________
AMD 4000+ w/ san diego core, Gigabyte GA-K8NSC-939 mobo, 1GB of Corsair XMS ddr400, 1GB Rosewill w/ black heat spreaders ddr400, (2GB of RAM total), ATI X850XT Platinum Edition (AGP), 160gb Seagate sata HD, 120gb Western Digital IDE backup drive, Antec smartpower 2.0 450w PSU, Logitech MX 518 expert gaming mouse. Logitech Precision PC Gaming Headset
MeTzenAs is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2006, 10:46 PM   #10
In Runtime
 
Lord Mythirion's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 241
Default Re: Ack! Now My computer won't boot

Okay, I just did a reformat... sort of... This comp's an HP (w/and upgraded PSU and RAM), and it came with a recovery hard disc. I just press F10 when I boot the comp up and it gives me a whole bunch of options. I just reformatted it like that... Thanks for the help
__________________

__________________
l Intel Core 2 Quad q6700 @ 2.66ghz l 4GB PC6400 RAM l EVGA 8600GT l 500GB x2 RAID 0 16MB Cache l Cooler Master eXtreme Power 600W l
Lord Mythirion is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0