Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-11-2004, 10:52 AM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 8
Default ac'97 problem

Just finished building my comp i have a Jetway motherboard with VT8235 chipset, its got onboard sound ac'97 after i install the drivers from the cd, there is no sound and when i put everything onto maximum i can hear sound but only very quietly any1 had a similar problem and may know the solution
__________________

deankenny is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2004, 11:09 AM   #2
Site Team
 
David Lindon's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,233
Default Re: ac'97 problem

What speakers have you got? They could be faulty.
__________________

__________________
[url=http://www.LNXPS.NET]LNXPS.NET - The XPS Library]
David Lindon is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2004, 11:41 AM   #3
Daemon Poster
 
GeforcebOY's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,251
Default Re: ac'97 problem

Did you connect the cable which goes from the cd drive to the motherboard.
__________________
AMD FX57 - 2Gb DDR - 200Gb HDD - 512Mb X1800 XTPE - DVD Dual Layer - Creative XFi Fatality FPS - Windows Media Center 2005
3D Mark 05 : 9600
3D Mark 06 : 3800
GeforcebOY is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2004, 01:51 PM   #4
Guru
 
Lord Kalthorn's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Britain
Posts: 13,293
Send a message via MSN to Lord Kalthorn
Default

Yeah, test the Speakers first, then maybe install the Drivers again, after that I don't know - if that doesn't work it must be the Motherboard.
__________________
A Knight is sworn to Honour. His heart knows only Virtue. His blade defends the helpless. His might upholds the Weak. His word speaks only truth. His wrath undoes the Wicked.
Lord Kalthorn is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2004, 10:45 PM   #5
BSOD
 
bluto's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,542
Send a message via ICQ to bluto
Default Re: ac'97 problem

Lots of answers
Get a SB card
Check Control Panel MMedia for speaker on taskbar.
BIG ONE,Do you have "powered speakers" ?
At least 2.1
bluto is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2004, 10:13 AM   #6
Guru
 
Lord Kalthorn's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Britain
Posts: 13,293
Send a message via MSN to Lord Kalthorn
Default

Ah thats a point - if they're headphones you should try some real speakers.
__________________
A Knight is sworn to Honour. His heart knows only Virtue. His blade defends the helpless. His might upholds the Weak. His word speaks only truth. His wrath undoes the Wicked.
Lord Kalthorn is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2004, 10:12 PM   #7
BSOD
 
bluto's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,542
Send a message via ICQ to bluto
Lightbulb Re: ac'97 problem

Quote:
Originally Posted by Lord Kalthorn
Ah thats a point - if they're headphones you should try some real speakers.
This should have no effect on volume.You have to tell Windows where the sound is going.
Really onboard sucks,Windows has an Update, try it.
__________________

bluto is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0