Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-24-2005, 05:41 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5
Default Abit VT7 Mobo SATA Raid HDD problem

I have a Abit VT7 that is not detecting my SATA Hard drive. I am sure i have to change something in my bios but i do not know what. I know the hard drive is getting power cause it is moving. I am trying to install windows and when i do it cannot complete the process because it says that it does not detect and hard disk drives.

Any suggestions?
__________________

colin1 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2005, 08:00 PM   #2
Golden Master
 
ISOwner's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 12,208
Default Re: Abit VT7 Mobo SATA Raid HDD problem

If you are loading Windows XP onto a serial ATA SATA hard drive, you will have to manually load the SATA drivers.

You need to put the drivers on a floppy disk. Copy the drivers from the motherboard CD (you'll have to browse for this on the CD and look for something like *\DriverDisk\SATA\*.*) into the root directory of floppy disk. Then, boot the system by Windows XP installation CD. When the message "Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID driver" shows up, press "F6". Then, press "S" to specify additional device when next screen pops up. Put the driver floppy disk you made in and press enter to continue. If the floppy disk is made successfully, the installation program will ask for selecting driver. Then select "Sil or VIA Serial ATA RAID Controller". After SATA driver loaded and Windows XP can recognize the SATA HDD, you can continue to install Windows XP as usual.

This should work fine if you have the drivers on a CD somewhere.
__________________

__________________
*Fact: Microsoft Window's Blue Screen of Death vs Computerforums.org's White Screen of Death. Which is worse?
ISOwner is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2005, 01:53 AM   #3
Beta Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5
Default

I tried that but i dont get to that screen that allows you to press F6.

here is a link to a pic i took of the screen that i keep getting stuck at.

http://www.solisearch.net/ims/pic.ph...2NN8DP&i=57913
colin1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0