Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-03-2008, 02:30 PM   #11
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: 6800 GT PCI-E Card Bus speed x1 Problem!

There's a blue jumper on the motherboard next to the battery. As freestyler said, you turn off the comp, unplug it from the power, then move the jumper to the opposite pin for 30 seconds to a minute. Then move the jumper back, and restart the computer. You'll have to reset the time and all in the BIOS.
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2008, 02:52 PM   #12
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 9
Default Re: 6800 GT PCI-E Card Bus speed x1 Problem!

Just tried out the CMOS reset and no luck
__________________

aboynamedmatt is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2008, 02:55 PM   #13
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: 6800 GT PCI-E Card Bus speed x1 Problem!

Do you even get the post screens at boot?

Can you get into safe mode with a card in the first slot? If you can, try uninstalling the drivers, then rebooting into Windows. Then reinstall the newest drivers.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2008, 02:57 PM   #14
Fully Optimized
 
Bobert93's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,449
Default Re: 6800 GT PCI-E Card Bus speed x1 Problem!

i think you will have to ring up asus .
but be prepared to wait a while if your getting a replacement from asus .
there very slow with returns
__________________
(ASUS P5E X38)__(Q6600@3.4Ghz)__(Innod3D 8800GTS 512Mb 800/1920)__(4Gb corsair XMS2 800Mhz)__(Antec 900)__(Vista 64Bit)_(Zalman 9700)
{3DMark06 15211}
Bobert93 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2008, 03:06 PM   #15
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 9
Default Re: 6800 GT PCI-E Card Bus speed x1 Problem!

I get nothing when I put the card in slot 1, no POST just a beep error 1 long 2 short, which means that it isn't detecting a Vid Card. So I don't think I'd be able to get into safe mode with slot 1.
aboynamedmatt is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2008, 03:10 PM   #16
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: 6800 GT PCI-E Card Bus speed x1 Problem!

Wow. You killed Slot 1. Sounds like an RMA is in order. Asus has great customer support.

One more thing. The cards are fully seated in the slots, correct?
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2008, 03:15 PM   #17
Solid State Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 9
Default Re: 6800 GT PCI-E Card Bus speed x1 Problem!

Yeah cards are fully seated. I guess I must have killed slot 1 somehow, but I still don't get why it is saying I can only have Bus Speed of x1 in slot 2. I just tried some games out though, and they seem to run just as well as before (Doom 3, CS:S). I don't know I'll give ASUS a call tomorrow and see what they say about it. Thanks for all the help and advice though guys!
__________________

aboynamedmatt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0