Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-15-2008, 12:36 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 4
Default 500GB IDE drive not shown in my computer

Hey all, my first post here, looks like a good site!

Anywhoo, I just got my new build, and so far its runing insanely smooth with no glitches (surprising considering I buit it :-P), except one thing:
My 500GB HDD that I'll be using to offload video from my camera to for editing shows up in the BIOS and Device Manager, but not My Computer or anywhere else that would allow me to access or modify it. The jumper pin is in the right place, I double checked the BIOS settings, everything is as it should be. I cant figure it out.
specs:
AMD Athalon 64X2 5000+ DualCore
3GB DDR2 800MHZ RAM
Biostar A770 AM2 mobo
Rosewill Stalion 500W
XFX Ge-Force 8600GT
segate Barracuda 80GB 7200RPM IDE
segate barracuda 500GB 7200RPM IDE (the one I am having trouble with)
WinXP Pro SP2

Any help would be great, I really need the 500 to work as I cant store uncompressed video on an 80GB drive.

Later,
Dory
__________________

Dory Breaux is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 02:07 PM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: 500GB IDE drive not shown in my computer

It's there. It just needs partitioning.

Follow this:

Click on Start then Right Click on My Computer then click on Manage.

You should have the Computer Management on your screen.

In the bigger part of this window click on Storage then select Disk Management(Local)

You'll probably find the 500GB drive here but it's in black. Partition it then it will show up and be ready for use.
__________________

__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 02:40 PM   #3
Fully Optimized
 
ssc456's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4,279
Send a message via MSN to ssc456
Default Re: 500GB IDE drive not shown in my computer

yep what he said ^
__________________
He who has never failed has never attempted anything worth succeeding at.

Dont Eat Animals, Its Not Good For Them And They Dont Like It!
ssc456 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 02:47 PM   #4
Beta Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 4
Default Re: 500GB IDE drive not shown in my computer

Good lord I forgot ALL about that! Thanks man!
Dory Breaux is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 06:40 PM   #5
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: 500GB IDE drive not shown in my computer

Anytime....

__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 09:58 PM   #6
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 74
Default Re: 500GB IDE drive not shown in my computer

Hey guys I did this to find a 500GB SATA drive I have. But to initialize the drive, should I select MBR or GUID? (MBR is for boot drives only, right?)
__________________

Mammoth is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0