Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-15-2006, 11:01 PM   #1
Golden Master
 
ArrizX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,073
Send a message via MSN to ArrizX
Default 5.12.1.512

Thats my drivers version for my sound card. Do any of you know any newer ones. Because I cant find anything, but a friend told me im not getting the full surround, because, I dont have the newest drivers. Thats the newest I can find.

The card is the Creative Sound Blaster Live! 24bit.
__________________

__________________
. ()()()()
./l ,[_\_\ ],
l---L ()lllllll()-
()_) ()_)--o-)_)
ArrizX is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2006, 11:31 PM   #2
Golden Master
 
Tommy Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: USA
Posts: 8,463
Send a message via Yahoo to Tommy Boy
Default Re: 5.12.1.512

that is the same card I have and I have the version 5.12.2.296, 10/15/2003.
Just off the top of my head I'm not sure if that is the driver that is right off the disk or if I updated it. Go to Creative's website and it will automatically find the newest driver for what you have, or if you are running XP just click "update driver"
__________________

__________________
When all else fails...Ham Radio!

I still have the same old HP DV9700T laptop I've had for years...still kickin'
Tommy Boy is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2006, 11:36 PM   #3
Golden Master
 
ArrizX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,073
Send a message via MSN to ArrizX
Default Re: 5.12.1.512

Done both and thats what I get.

So you get the full effect of your surround sound? Well.. Anyway you could upload the drivers to like
http://www.yousendit.com/
So I could download them.. Or something..

Anyways.. Im having some major problems, and Windows cant update it anymore.. And Creative gives me the ones inthe title...

Please look at this thread, to know my full problem..
http://www.computerforums.org/showthread.php?t=33227
__________________
. ()()()()
./l ,[_\_\ ],
l---L ()lllllll()-
()_) ()_)--o-)_)
ArrizX is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2006, 12:23 AM   #4
Golden Master
 
Tommy Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: USA
Posts: 8,463
Send a message via Yahoo to Tommy Boy
Default Re: 5.12.1.512

Yeah, I get the full effect of the surround sound. On the back of the card is 2 outputs, in the 1st output I have my Z-2300's hooked up, one output to the sub, the sub has the built in amp and all that and the 2 satellite speakers hook up to the sub. Then in the second output I have an 1/8th inch to RCA adapter that is hooked up to a 240 watt shelf system that I have in the room. How do you have your speakers set up?

edit: I have mine on 4.1 because I don't have a center channel speaker. Do you have the Creative Surround Mixer installed?
__________________
When all else fails...Ham Radio!

I still have the same old HP DV9700T laptop I've had for years...still kickin'
Tommy Boy is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2006, 12:30 AM   #5
Golden Master
 
ArrizX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,073
Send a message via MSN to ArrizX
Default Re: 5.12.1.512

Yeah. I think I do.

Also, All the satelites hook the base. And the Center, also does. And the base has 3 cords going out to the computer. And with the sound card, only the green jack works on the back of the card. Because the black and yellow dont worrk in the inputs on the card. But they do with the inigrated.
__________________
. ()()()()
./l ,[_\_\ ],
l---L ()lllllll()-
()_) ()_)--o-)_)
ArrizX is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2006, 12:34 AM   #6
BSOD
 
JustinMcG67's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2,519
Send a message via AIM to JustinMcG67 Send a message via MSN to JustinMcG67 Send a message via Yahoo to JustinMcG67
Default Re: 5.12.1.512

I thougth this was an IP Address at first... =/
JustinMcG67 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2006, 12:36 AM   #7
Golden Master
 
Tommy Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: USA
Posts: 8,463
Send a message via Yahoo to Tommy Boy
Default Re: 5.12.1.512

well the other cords are for the sp/dif out on the card.
try messing around with the options in the creative surround mixer, there is an option in there to have it as 2.1, 4.1 or 5.1 or headphones, and it has all the EAX options in there as well as bass and treble and all that. If anything, that would be your problem, I don't think this is a driver issue. Hit me up on MSN - pigeonpunter_98@hotmail.com, AIM - tgardone or yahoo messenger - da_man9769 sometime.
__________________
When all else fails...Ham Radio!

I still have the same old HP DV9700T laptop I've had for years...still kickin'
Tommy Boy is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2006, 12:47 AM   #8
Golden Master
 
ArrizX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,073
Send a message via MSN to ArrizX
Default Re: 5.12.1.512

I have EVERYTHING setup to 5.1 options.. Trust me. I not exactly sure what the issue is. unless the Amish dude screwed me move. Although I dont think he would do that..
__________________

__________________
. ()()()()
./l ,[_\_\ ],
l---L ()lllllll()-
()_) ()_)--o-)_)
ArrizX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0