Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-29-2005, 03:11 PM   #1
Solid State Member
 
friday's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 10
Default 1st computer build help

I have finally built my first computer but I ran into a few problems. I have connected everything together but I'm not sure if some of its right. My computer starts but when its booting up I get this message "FastTrack cannot locate hard drive (I have a P4P800-E Deluxe mobo)" or something similar to that. I dont really know if its the hard drive though because when I changed a few settings it said "BIOS NOT DETECTED" even though I could enter the bios by pressing delete. Whats going on????
__________________

friday is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2005, 03:27 PM   #2
In Runtime
 
ASSEMBLER's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 477
Default

i know this sounds a bit obvious but are all ide cables in correct that is if you have used ide cables
__________________

__________________
1 Thermaltake Tsunami Dream case Jeantech 400w psu 220gig sata H/Drives Abit AV8 Mobo Socket 939 AMD 4200+ x 2 @ 2.6 ghz 2048 ram. 256mb Nvidia geforce 6200.
2 Abit AV8 350w psu AMD64 <A 3500+@2.4Ghz 512 ram geforce tornado 128mb.
3 Advent 7038 laptop AMD 2500+ 512ram ATI 320 graphics. wireless.
ASSEMBLER is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2005, 03:30 PM   #3
BSOD
 
BobTheLOL's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,074
Send a message via AIM to BobTheLOL
Default Re: 1st computer build help

New hard drive?
BobTheLOL is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2005, 03:34 PM   #4
In Runtime
 
Join Date: May 2005
Posts: 427
Default

Also happens when the drive is not formatted...
r53s is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2005, 04:14 PM   #5
Daemon Poster
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 825
Default Re: 1st computer build help

how about loading an operating system on it by putting the cd drive as your first boot option in BIOS and putting your OS cd (Windows XP perhaps?) in? As r53s said ... your hard drive isnt formatted ... meaning you dont got an operating system on it yet.
CrossCech is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2005, 06:09 PM   #6
Solid State Member
 
friday's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 10
Default Re: 1st computer build help

No, my hard drive isnt new, I pulled it from a working system and it already has Windows XP on it and lots of other software on it. My cords are all connected I think, the blue side is connected to the blue socket and the very end of the cord thing is connected to the hard drive. Now I'm kind of thinking its the BIOS because I set everything to default and instead of telling me FastTrack cant locate the hard drive its telling me that the BIOS isnt installed...?
friday is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2005, 12:32 AM   #7
Daemon Poster
 
yellowsnowman's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 559
Send a message via AIM to yellowsnowman
Default Re: 1st computer build help

What brand hard drive is it?
Go on the computer you are on now and visit the brand's website, and download the latest HDD's drivers.

I had the same problem, my HDD was not being recognized then I searched google and found a website with the latest drivers.
__________________

yellowsnowman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0