Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-11-2006, 07:38 PM   #21
Daemon Poster
 
burton_o6's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 968
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

I'd say tcp or nic.
__________________

burton_o6 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:40 PM   #22
Daemon Poster
 
uid=[0]'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 906
Send a message via Yahoo to uid=[0]
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Knowledge Comes with Experience.
__________________

__________________
"Security is nothing more than a thought that makes you sleep well at night." - Me
MCSE/MCSA
Security+/Network+
Wireless Network Security Spec.
uid=[0] is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:42 PM   #23
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

so i go unistall the hardware...then reboot and reinstall?!?!?...let me see if i have the cd first of all
__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:44 PM   #24
Daemon Poster
 
burton_o6's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 968
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Or if the cab files happen to be on your computer.
burton_o6 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:45 PM   #25
Daemon Poster
 
uid=[0]'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 906
Send a message via Yahoo to uid=[0]
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Yes, but you dont uninstall the hardware. Uninstall the TCP/IP stack. And yes you will need the CD

Give me a min, and ill post a screenshot
__________________
"Security is nothing more than a thought that makes you sleep well at night." - Me
MCSE/MCSA
Security+/Network+
Wireless Network Security Spec.
uid=[0] is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:48 PM   #26
Daemon Poster
 
burton_o6's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 968
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Is this a competition? If he has 98 or me. And had the cab. files on his computer he doesn't need the cd.
burton_o6 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:51 PM   #27
Daemon Poster
 
uid=[0]'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 906
Send a message via Yahoo to uid=[0]
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Try This first...

Bring up a command prompt...

Start>Run>cmd

type in netsh and then press enter

then type winsock reset

press enter.

it should look like this..

__________________
"Security is nothing more than a thought that makes you sleep well at night." - Me
MCSE/MCSA
Security+/Network+
Wireless Network Security Spec.
uid=[0] is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 08:06 PM   #28
Daemon Poster
 
pctechmike's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 836
Send a message via AIM to pctechmike Send a message via MSN to pctechmike
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Even if TCP/IP isn't the problem, it's not going to hurt anything by uninstalling and reinstalling it. The winsock reset is a good tool also. Sometimes the TCP/IP stack gets corrupted, especially from viruses and spyware. If these two things that uid=[0] suggested don't work, I'm thinking it's the card, the cable, or the port. Once you find your Windows installation disc, you may also want to try Start>run> sfc /scannow

You will be prompted for the original installation cd. This restores many original system files, which could have become corrupt after virus removal.
__________________
Pctechmike
www.adequateitsolutions.com
Please Add To My Rep If I Helped You
pctechmike is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 08:13 PM   #29
Daemon Poster
 
uid=[0]'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 906
Send a message via Yahoo to uid=[0]
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Ok Sounds good. please let us know
__________________
"Security is nothing more than a thought that makes you sleep well at night." - Me
MCSE/MCSA
Security+/Network+
Wireless Network Security Spec.
uid=[0] is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 08:23 PM   #30
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

k i restarted now and im going to try bf2...ill tell u how it does...should i put my internet back to 100mbps now though...i will keep it on 10mbps fo rthe game for now..thx
__________________

__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0