Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-11-2006, 05:47 PM   #11
Daemon Poster
 
burton_o6's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 968
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

No. Its still 10 mbps. Think of it as only using have of the cable. Not really but thats how i usually think of it.
__________________

burton_o6 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 05:51 PM   #12
Daemon Poster
 
uid=[0]'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 906
Send a message via Yahoo to uid=[0]
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Half/Full means Half duplex(information only flows in one direction at a time.) or Full Duplex (information can flow in and out at the same time.) Full duplex is the best option to use.
__________________

__________________
"Security is nothing more than a thought that makes you sleep well at night." - Me
MCSE/MCSA
Security+/Network+
Wireless Network Security Spec.
uid=[0] is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 06:20 PM   #13
Daemon Poster
 
PerfectSK's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 982
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Might be a distance thing. Maybe you could update your router's firmware to get some better performance.
__________________
Rig -- Emachines T5026, 3.06ghz P4, 300W Bestec PSU, 160 sata hd, 512mb dual channel 3200 ram @ 3-3-5-8, ATI Radeon 9250 pci, dual layer 16x dvd+/-rw.
PerfectSK is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 06:31 PM   #14
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

hmmm

should i try to set the router to only 10mbps...i mean nothing on my computer has slowed down internet wise so maybe it could just make it easier on the router??...but noone else disconnects in my family..its only me and idk y...how would i update the firmware???
__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 06:32 PM   #15
Daemon Poster
 
uid=[0]'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 906
Send a message via Yahoo to uid=[0]
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

It doesnt really matter what the router is set to, if it had 100 available it was obviously ment to be used at that speed. Regardless of how you have it set, the speed from the internet to your computer will stay the same. However.. If you have a network at home that you often transfer files across that will be affected in speed/performance.
__________________
"Security is nothing more than a thought that makes you sleep well at night." - Me
MCSE/MCSA
Security+/Network+
Wireless Network Security Spec.
uid=[0] is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 06:51 PM   #16
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

well yes we have 4 computers on our router but we dont transfer files btwn the computers...also could it be my cable or even the card?? thx
__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 06:58 PM   #17
Daemon Poster
 
burton_o6's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 968
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Its probly the card. Is it dsl?
burton_o6 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:14 PM   #18
Daemon Poster
 
uid=[0]'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 906
Send a message via Yahoo to uid=[0]
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Most of the time, I have seen this issue after people have removed spyware or some crap like that. Have you done any updates or removed any virus's or spyware lately? Carefull dont be a smart ass ! LOL (dont ask)
__________________
"Security is nothing more than a thought that makes you sleep well at night." - Me
MCSE/MCSA
Security+/Network+
Wireless Network Security Spec.
uid=[0] is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:22 PM   #19
Daemon Poster
 
Xiggy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 565
Send a message via AIM to Xiggy Send a message via MSN to Xiggy
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

uh there have been some viruses that Avast (my antivirus) caught and some spyware but its gone now...also its not dsl its a local company and we have sattelites on teh side of our house that go to another about 1/2mile away which then goes hardwired to the internet company and its called FastFreedom
__________________
Pentium D 3.0ghz 800mhz Fsb 2x2mb L2 Cache Socket 775
Intel D865gsa motherboard
1024mb ddr400 dual channel corsair ram
XFX 7600gs 256mb 128bit agp8x
Xiggy is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2006, 07:23 PM   #20
Daemon Poster
 
uid=[0]'s Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 906
Send a message via Yahoo to uid=[0]
Default Re: 100mb/s connection disconnecting every 5 minutes?!?!?!?

Ok, then thats your problem. It probably corrupt your TCP/IP settings, Add/Remove Windows components, Uninstall and then reinstall after rebooting
__________________

__________________
"Security is nothing more than a thought that makes you sleep well at night." - Me
MCSE/MCSA
Security+/Network+
Wireless Network Security Spec.
uid=[0] is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0