Go Back   Computer Forums > General Electricals
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-27-2009, 03:06 PM   #1
Golden Master
Rubber314Chicken's Avatar
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,574
Send a message via AIM to Rubber314Chicken
Default Projector looks pink

Our school is brand new. In one of my classes, the projector for the smart board is red. Me and another kid both looked at it, and found nothing. There is no adjustment for color on the projector using the computer input. The computer monitor is fine, and the projector is run from a splitter on a single monitor output.

So... since our tech takes forever to fix this stuff, what would you do? It is a NEC NP400

AMD Athlon 64X2 4200+, 2 GB ram, 2 TB HDD, Ubuntu+SAMBA ♫ Lenovo T410, i5@ 2.4 GHz, 4 GB ram, 7
Rubber314Chicken is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2009, 03:07 PM   #2
Golden Master
01001010's Avatar
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,888
Default Re: Projector looks pink

Try a different VGA cable.

Stop the genocide now.
↳ www.savedarfur.org

Send comments, suggestions and criticisms.
↳ 01001010listens@gmail.com
01001010 is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2009, 05:24 PM   #3
Site Team
berry120's Avatar
Join Date: Jul 2009
Location: England, UK
Posts: 3,422
Default Re: Projector looks pink

Try a different VGA cable.
+1, the different colour information is sent on different pins and the most common cause is when the cable is stretched and one of the colour pins is disconnected, rendering everything in a different colour. This especially happens with the bargain basement VGA cables that aren't always soldered together brilliantly.

I'd also try swapping the splitter outputs around, it's possible that there's an open circuit in the splitter somewhere causing the same sort of issue. Unlikely, but since it's an easy test it's worth checking.

Beyond that, you're looking at something wrong inside the projector itself, perhaps a dry solder joint, damaged lamp or something else. Whatever it is though if things have gone that far then I'd suggest waiting for the tech in the know to come and sort it out
berry120 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 01:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0