Go Back   Computer Forums > General Electricals
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-11-2006, 03:29 PM   #1
Baseband Member
 
Psych0's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 59
Default need help with router

rite i hope someone can help me with this i bought a laptop and a router the other day now i hav pulged the router into the modem and into the mains but i hav not pluged it into the computer as i do not hav a network card but that dont matter as the router is sending the signal. my laptop is the problem as it is reciving the singal from the router (54mbps) but when eva i go to use a internet based program suck as internet explorer it comes up page can not be displayed and it will not connect to the internet can any one plz tell what the problem is and how to fix it plz. my internet service provider is telewest broardband if that helps. PLZ PLZ PLZ help me fix this problem thanx
__________________

Psych0 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 03:38 PM   #2
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: need help with router

Well, it seems like the laptop is not connecting to the network. When the wireless router is on, what does the laptop say when it finds the signal? Make sure the cable modem is plugged into the internet port of the router, too. All the ports are not the same. It would help if we knew the make and model of the router and your laptop.

For most routers, you need to set up the router from a wired connection. Assuming that you have at least 1 CAT5 (network) cable, just plug your laptop into the router in the number 1 slot. Insert the setup disc that came with your router, and follow the instructions.
__________________

__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 03:44 PM   #3
Baseband Member
 
Psych0's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 59
Default Re: need help with router

it is a belkin g+router and the laptop is an advent but on the laptop it say i am connected to psych0 wich is the name of the network i set up when i found the signal but it still wont log onto the net
Psych0 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 04:09 PM   #4
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: need help with router

Well then, it's probably something wrong with the connection between the router and the modem rather than the computer. Try using a wired connection to the laptop and see if it works then.

Proper way to install the router:
- Unplug both the router and the modem.
- Connect the modem to the port labeled WAN on the router
- Plug in your modem, wait 10 seconds
- Plug in your router.
- Reboot your PC

Also, if you have a PPPoE connection (you have to put in a password to get on the internet) then in the router settings you have to give the router the password.
__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0