Go Back   Computer Forums > General Electricals
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-07-2007, 06:19 AM   #1
Beta Member
yanyan09's Avatar
Join Date: Dec 2007
Posts: 3
Default Memory detection problem

My memory DDR400 is being detected as DDR200 ...

What I did was to change some settings in the BIOS setup.
There is this setting in the memory section that is set to auto which the motherboard in default only detects ddr200. And so I set it to manual and it detects the memory as ddr400.

But now the problem is when I boot my system the operating system XP does not allow the new BIOS settings and the computer keeps on restarting and restarting byitself...

The Motherboard manual says that the board is built for DDR400 but this problem happens... Any solutions ?

yanyan09 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2007, 04:26 PM   #2
Golden Master
Raffaz's Avatar
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Memory detection problem

Sounds like the ram cant cope with the new settings. You can reset the CMOS by removing the powercable from the PC and then removing the battery from the mobo for a min, or using the jumper next to the battery. Its possible that the DDR200 setting is correct as the ram is double data rate, so 2x200=400
Raffaz is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 04:46 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0