Go Back   Computer Forums > General Electricals
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-18-2008, 01:11 AM   #1
Beta Member
Join Date: Jun 2008
Posts: 1
Default Hard Drive not detected!!!

Hey guys!

I have 2 harddrives already both 250gb and they have both been working fine in windows vista!.
Yesterday i bought a new 500gb harddrive. When i go to bios, bios detects that the new harddrive is there so obviously the connection is fine. But when i boot to windows and go to my computer it doesnt detect the new harddrive

PLease if u guys can help me help this is so annoying.


xavneedshelp is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2008, 08:29 AM   #2
Fully Optimized
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: Hard Drive not detected!!!

You need to Partition and Format the drive for it to be usable.

Right Click on My Computer.
Click on Manage.
Double Click on Storage.
Double Click on Disk Management(Local).

You should see all your drives in this graphical display.

Right Click on the 500GB drive.
Click on Partition...

Follow the instructions.

This is the case with XP and I don't think Vista is much different

Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 07:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0