Go Back   Computer Forums > General Electricals
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-25-2010, 06:57 PM   #1
Daemon Poster
 
vaio-fx's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 515
Default Any idea whats wrong with my amp?

I have this really old Denon PMA 520, it had been left under my bed for a while and was fine the last time I used it months ago. Now ever since I got it back out (this is over the space of a few weeks), it keeps cutting off and then turns back on instantly. Basically the power button is one of those push in buttons, that once the amp is on stays in unless you press it again to turn it off. When you turn it on, it by default goes to the "Tuner" channel, I then select "AUX 1" for my PC but then it switches back to tuner by itself, I'll then press AUX 1 and it switches again soon later, this is an endless cycle, sometimes it takes a while, sometimes it does it all the time. I'm pretty sure its actually turning off and back on again instanly rather than switching channels. My friend came over the other day and had a look inside it, there was nothing obviously wrong, it wasnt full of dust and the fuse hasnt blown. Any ideas? Thanks.

EDIT: also, if you keep pressing AUX 1 every time it cuts off, if you do it enough times the amp usually then stays on normally.
__________________

__________________
DESKTOP: Custom Build - HAF 932: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-Bit / Samsung 2433 24" LCD 1920x1200/ 6144 MB RAM DDR3 1600MHz Corsair Dominator/ XFX GTX 260 XXX Edition 896MB/ Intel Core i7 950 @ 4.01GHz/ 500GB Sata II 7200 RPM & 320GB 7200RPM/ 700W Jeantech Storm Modular PSU
vaio-fx is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 03:48 PM   #2
BSOD
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 582
Default Re: Any idea whats wrong with my amp?

Quote:
Originally Posted by vaio-fx View Post
I have this really old Denon PMA 520, it had been left under my bed for a while and was fine the last time I used it months ago. Now ever since I got it back out (this is over the space of a few weeks), it keeps cutting off and then turns back on instantly. Basically the power button is one of those push in buttons, that once the amp is on stays in unless you press it again to turn it off. When you turn it on, it by default goes to the "Tuner" channel, I then select "AUX 1" for my PC but then it switches back to tuner by itself, I'll then press AUX 1 and it switches again soon later, this is an endless cycle, sometimes it takes a while, sometimes it does it all the time. I'm pretty sure its actually turning off and back on again instanly rather than switching channels. My friend came over the other day and had a look inside it, there was nothing obviously wrong, it wasnt full of dust and the fuse hasnt blown. Any ideas? Thanks.

EDIT: also, if you keep pressing AUX 1 every time it cuts off, if you do it enough times the amp usually then stays on normally.
Is this a guitar amp?
__________________

clacker is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2010, 06:52 PM   #3
Daemon Poster
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 624
Default Re: Any idea whats wrong with my amp?

my amp does something similar, as in after i turn the power on it takes about 30 seconds for the relay to kick in.
even thou the lights come on, the amp itself is still off. but it only does it when its cold, i can turn the power off and on after that.
but as soon as it gets cold I have to wait. I have an old TEAC amp. its about 20-25 years old. but still pushes old some serious power.

I would assume yours is doing something similar, sticky relay probably.
__________________
Asus M4A88T-M/USB3<>PhenomII X4 965e<>Asus ENGTX460
Seagate 320GB/1TB<>Win7 Ulti 64Bit<>Antec900
SyncMaster 2220WM<>HyperX 16gb<>Cooler Master 600W
detox is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2012, 02:45 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: uk
Posts: 36
Default Re: Any idea whats wrong with my amp?

you have an electronic fault -a short most likely as for person 2 its most likely the capacitors or resisters going replace them and watch the sound

god bless u in jesus name raju
praer4life is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0